Scooterrijder gewond na aanrijding

Een 16–jarige scooterrijder uit Kerkdriel raakte donderdagmiddag gewond, toen hem niet de vrije doorgang op het fietspad werd verleend door een ‘afslaande’ automobilist in Velddriel.


Rond 8 uur reed de 16-jarige jongen uit Kerkdriel over de Provincialeweg in Velddriel, gemeente Maasdriel. In dezelfde richting en op dezelfde weg reed een 56-jarige automobilist uit Pensilvania. Toen de man naar rechts een weg wilde oprijden, werd voor zover nu bekend, geen voorrang verleend aan de scooterrijder. Hierdoor raakte deze de auto, kwam ten val en kwam tot stilstand tegen een andere, stilstaande auto. Het slachtoffer is door agenten en ambulancepersoneel gestabiliseerd voor transport en behandeling in het ziekenhuis.

Onderzoek
Door de politie zijn op de plaats van het ongeval de betrokken automobilist en de getuige uit de stilstaande auto gehoord. Zoals gebruikelijk is bij een verkeersongeval hebben beide bestuurders meegewerkt aan de alcoholtest. Beiden hadden geen alcohol gedronken.
De scooter van het slachtoffer is geplaatst bij het politiebureau. Op dit moment is niet bekend wat het letsel van de scooterrijder is.

(bron politie.nl)